Gå till innehåll
Biathlon Östersund
Biathlon Östersund

Träning

Två tjejer i ståskytte

Föreningen tränar tisdagar och torsdagar under vår, höst och vinter med uppehåll under lov.
Vi har olika träningsgrupper beroende på ålder.

Grön/Blå grupp tränar 18.30 - 19.45
Orange/Svart 18.30-20.30.
Samling minst 15 minuter innan för att plocka fram mattor och stöd.

Läs mer om vår gruppindelning här

Under året arrangeras även hemmaläger och för våra juniorer/ seniorer läger på annan ort.

Träningsinformationen delas primärt via SportsAdmin-appen, där ansvarig ledare/tränare inför varje träningspass lägger ut information om aktuell träning och du som aktiv går in och meddelar om du kommer eller inte.

Som förälder är du en viktig del av verksambeten och hjälper till vid träningar, tävlingar och vid de aktiviteter klubben arrangerar löpande under året. Du behöver också ta Svenska Skidskytteförbundets skidskyttekort - läs mer om skidskyttekortet här

På träning innebär det t ex att:
bära fram/tillbaka vapen och mattor, fylla magasin, hjälpa till vid inskjutning och annat som tränarna kan behöva. Gillar du att åka skidor så häng gärna med gruppen ut i spåret. Du hjälper också ditt barn att komma i tid till träning med rätt utrustning och självklart uppmuntrar och stöttar du alla aktiva barn och ungdomar på ett positivt sätt.

På tävling innebär det t ex att: transportera barn/ungdomar och i förekommande fall vapen, hjälpa till vid inskjutning, vapenkontroll, eventuell matlagning etc.

På de tävlingar och andra arrangemang vi som klubb arrangerar innebär det t ex att sopa mattor, vara "knappare" på vallen, föra protokoll, jobba i sekretariatet, hjälpa till vid start och mål, hjälpa till att bygga banor, i servering med mera.

 

Ledare rättar till skjutställningen på en ungdom som ligger på skjutmattan

Publicerad: 2022-12-18

Senast uppdaterad: 2024-07-18

Författare: Elisabeth Richardsson

Senast ändrad av: Elisabeth Richardsson